nūhou

He aha ka Gemstone Scintillation?Scintillator no ka pōhaku makamae

ʻO ka pōhaku makamaeʻO ia ka huaʻōlelo no nā ʻālohilohi o ka mālamalama i ʻike ʻia mai nā ʻaoʻao o ka pōhaku pōhaku i kona neʻe ʻana.ʻO ia ka hana o ka ʻoki ʻana a me ka hana ʻana i nā pōhaku makamae ma kekahi mau ala e hoʻonui ai i ko lākou hiki ke hoʻohuli a hōʻike i ka mālamalama, a no laila e hoʻonui ai i ko lākou luster.

He kūpono nā ʻoki nani no ka hāʻawi ʻana i kahi pōhaku i ka ʻālohilohi loa a me ka nani.Loaʻa i nā ʻoki nani nā ʻaoʻao triangular a me nā ʻano ʻano lupe e hohola i waho mai ka papaʻaina o ka pōhaku.ʻO ka nui aʻe o ka mālamalama e komo i lalo ma o ka lei aliʻi a me ka papaʻaina, e hōʻike ana i nā ʻaoʻao o ka pavilion, e lele a puni, a puka i waho o luna, ʻoi aku ka maikaʻi a ʻoi aku ka nani o ka pōhaku pōhaku.

ʻO ka nani o nā pōhaku makamae e pili ana i ʻelima mau kumu nui: Lustre (a i ʻole Lustre, Brilliance, Dispersion, Refraction, Scintillation.

Nui nā scintillators waihoʻoluʻu i kūpono i nā mea nani no ka mea he ʻulaʻula, ʻālohilohi, ʻālohilohi a me ka fluorescence.E like meLuAG:ce,LuAG:pr, YAG,GAGG,LYSOetc.

E hōʻike wau iā ʻoe i kā lākou mau kiʻi no ke koho kala.

asd


Ka manawa hoʻouna: Nov-09-2023